18 Ağustos 2024 Pazar


 Fotoğraf ve Videolar Telif Hakkı Gerektirir.

 HATAY'DA DEPREMİN ARDINDAN BİR AĞUSTOS MEVSİMİ 2024




            ENKAZDA YAŞAM

Depremden aylar sonra, Hatay’ın Antakya ve Samandağ ilçelerinde yaşamın yıkıntılar arasında süregeldiğini görmek yürekleri sızlatıyor. Bir zamanlar hayat dolu olan bu topraklar, şimdi enkaz yığınlarıyla kaplı. Yıkılmış evler, binalar, ve yıkılmayı bekleyen yapılar; her biri birer acı hatıra olarak duruyor. Vinçlerin ağır işleyişi, tarihi dokunun son izlerini silerken, yıkılan eski Meclis binasının taşları bile tarihin bu korkunç anına tanıklık ediyor.

Bu harabeler arasında, konteynerlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlar var. Bir zamanlar evlerinin olduğu yerde, şimdi taşlı tarlalara dönmüş ilçe meydanlarında, yeniden kök salmaya çalışan umutlar yeşermeye çalışıyor. Yaşam, tüm zorluklara rağmen devam ediyor; enkazın ortasında filizlenen bir çiçek gibi. Ama bu çiçek, toprağından koparıldığı için kırılgan, ama yine de yaşamın bir işareti olarak direncini sürdürüyor.

Bu görüntüler, hem yıkımın büyüklüğünü hem de insan ruhunun kırılgan ama güçlü doğasını gözler önüne seriyor. Hayat, yıkıntılar arasında da olsa devam ediyor. Her yıkılan duvar, her çöken yapı, yeniden inşa edilmek için bir başlangıç noktası haline geliyor. Enkazın ortasında, insanlık direnmeyi, umudu yeşertmeyi ve yaşamı sürdürmeyi öğreniyor.













                       Antakya Çarşı Pazarı































                                Samandağ sahil kumu. 14 km boyunca aynı





                                     Belen'de koyteyner ve çadırda yaşam



                             Samandağ sahili 







Antakya Çarşı ve Kazanlar





                        Hatay Antakya


                                                Hatay Sahil ve Yengeçler



Antakya 

Samandağ Kum Zakkumları

Hatay Antakya

Hatay Altınkoy


                                    Hatay Samandağ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder