12 Temmuz 2024 Cuma

 

GÜNÜMÜZ TRENDLERİ


"AŞKİTO", "AYNEN"Lİ KONUŞMALARDAN DUDAK BÜZMEYE, İNCE VE ŞUH SES TONUYLA KONUŞMAYA

ÇORAPSIZ DAR PANTOLONDAN FLÖRTLEŞMEYE

LÜKS ARABA VE GETTO EVLERLE STATÜ BELİRLEMEDEN BAKLAVA VÜCUT VE PROTEİN TOZLARINA

BÜYÜK KAHVE BARDAKLARIYLA DOLAŞANLARDAN FLÖRT SİTELERİNE




NEVİN BİLGİN

Günümüzde artık insanları tek bir standarda kavuşturmak ve bu doğrultuda ürün pazarlamak için dijital trendler ve günümüzün tek tip insanı yaratılmış durumda adeta. Günümüzde artık trendler de değişti. Dijitalleşme, günümüz insanını farklı bir noktaya taşıdı. "Aynen,"li "Aşkito"lu konuşmalarından, konuşurken dudak büzmeye, ince ses tonlu konuşmalardan takma tırnaklara, erkeklerin çorapsız dar pantolonlarına, yaşlı kadın ve genç erkek ilişkilerine uzanan bir trend bu. Teknolojinin ve sosyal medyanın etkisiyle değişen bu trendler, insanların hayatlarını nasıl şekillendirdiğine dair ilginç bir perspektif sunuyor.

Günümüzde neler trend diye bakarsak nelerle mi karşılaşıyoruz? 

Dijital Zekâ ve Eğitim

Dijital çağda çocukların teknolojiyi doğru kullanması ve dijital zekâlarını geliştirmesi önemlidir. Eğitimde dijital araçların etkin kullanımı da trendler arasında yer alıyor. Çocuklar için dijital okuryazarlık ve güvenli internet kullanımı, eğitim kurumlarında ön plana çıkıyor.



Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz

Dijital çağda sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri beslenme ve düzenli egzersizdir. Uygulamalar ve online kaynaklar, sağlıklı tarifler ve egzersiz programları sunarak bu konuda yardımcı oluyor. İnsanlar, fiziksel ve mental sağlıklarını korumak için düzenli egzersiz yapmaya ve sağlıklı beslenmeye daha fazla önem veriyorlar. Fitness uygulamaları, online spor dersleri ve kişisel antrenörlerle yapılan programlar popülerlik kazanıyor.



Sosyal Medya ve Seyahat Tutkusu

Dünyayı dolaşmak en fazla da orada olduğunu gösterir fotoğraf çekmek ve paylaşmak, sosyal medyanın bir trendi. Seyahat blogları, Instagram’daki seyahat hesapları ve gezi vlogları bu alanda popüler. İnsanlar, gezdikleri yerleri ve deneyimlerini sosyal medyada paylaşarak geniş kitlelere ulaşıyor ve ilham kaynağı oluyorlar. Aynı zamanda da birbirleriyle rekabet içine girecek kadar psikolojik bir durum yaşıyorlar. 



Yaşlı Kadın, Genç Erkek

Geçmişte erkekler kadınlardan büyük olurken, yeni trendde kadınlar daha büyük erkekler daha genç oluyor. 


Flört Sitelerinden Tanışmak

Flört uygulamalarından tanışmak da önemli trendler arasında. Genellikle kullanıcıların profil oluşturmasına ve ardından diğer kullanıcılarla iletişim kurmasına olanak tanıyan bu sistemde, kullanıcılar genellikle bir profil fotoğrafı ekliyor, kişisel bilgilerini giriyor ve belirli kriterlere göre eşleşmeleri arıyor. En popüler flört uygulaması genellikle bölgeye ve kullanıcı tercihlerine göre değişiyor. Küresel olarak Tinder, Bumble, OkCupid gibi uygulamalar popülerdir. Türkiye'de ise Flört Türk gibi yerel uygulamalar da yaygın olarak kullanılıyor.

Az Çocuk ve Aile Planlaması

Günümüzde aileler, çocuk sayısını daha bilinçli bir şekilde planlıyor. Az çocuk sahibi olma trendi, hem ekonomik faktörler hem de yaşam tarzı tercihleriyle ilişkilendiriliyor.  Ayrıca sperm ve yumurta dondurmak da yeni trendler arasında bulunuyor. Ayrıca, çocuk sahibi olma yaşının ertelenmesi de bu trendi etkiliyor.



Lüks Düğünler ve Gösterişli Etkinlikler

Lüks düğünler, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırıyor. Düğünler artık sadece bir aile etkinliği değil, aynı zamanda bir gösteri ve paylaşım platformu haline geldi. Düğün mekanları, gelinlikler, davetiyeler ve organizasyon detayları, sosyal medyada paylaşılan içeriklerle büyük bir önem kazandı.

Nişan ve Söz Törenleri

Nişan ve söz merasimleri, evlilik sürecinin önemli adımlarıdır. Söz yüzüğü seçimi, mekan belirleme, davetiyelerin hazırlanması, kıyafet seçimi ve fotoğraf/video planlaması gibi detaylar, bu özel günleri unutulmaz kılmak için önemlidir. Ayrıca, nişan ve söz organizasyonları da sosyal medyada paylaşılıyor ve takipçilerle paylaşım yapma trendi devam ediyor.



Kına Geceleri ve Özel Temalar

Kına geceleri, arkadaşlar arasında eğlenceli bir etkinlik olarak popülerliğini koruyor. Özellikle kına gecesi malzemeleri ve temaları, sosyal medyada paylaşılan içeriklerde büyük bir rol oynuyor. Kına gecesi organizasyonları, renkli ve özgün temalarla kişiselleştiriliyor.

Estetik Yaptırmak

Sosyal medyadaki fotoğraf paylaşımları nedeniyle diş, yanak, dudak, göz estetikleri yaptırmak oldukça moda olmuş durumda. Günümüzün en önemli trendlerinden insanlar hatta başka ülkelere giderek estetik yaptırmaya başlamış durumdalar. 

Sosyal Medya Paylaşımları

Dijital çağın en büyük trendlerinden biri, sosyal medya paylaşımları. Her anı, her detayı paylaşma isteği, insanların yaşadıkları deneyimleri dijital dünyada paylaşma eğilimini artırıyor. Düğünler, tatiller, özel etkinlikler ve hatta günlük yaşamın anları bile paylaşım konusu olabiliyor.



Arsa Yatırımı ve Dijitalleşme

Arsa yatırımı, her zaman güvenli bir seçenek olmuştur. Ancak dijitalleşme ile birlikte bu alanda da yenilikler yaşanıyor. Sanal gerçeklik turları, dijital araziler yanında, bitcoin, borsa yoluyla para kazanmak da trendler arasında yeralıyor. Bitcoin, dijital çağın en bilinen kripto parasıdır. Son yıllarda büyük bir ilgi gördü ve birçok yatırımcı tarafından portföylerine ekleniyor.

Sanal gerçeklik turları, dijital arazi haritaları ve blokzincir tabanlı arsa tokenleştirme gibi uygulamalar, yatırımcılara daha etkili bir şekilde arsa yatırımı yapma imkanı sunuyor. Bu sayede, fiziksel olarak gitmeden bile arsa değerlendirmesi yapabiliyor, tabii dolandırılma tehlikesi de bulunuyor. 

Aynı Model Giyinmek

Sosyal medyanın etkisiyle, bazı insanlar aynı ünlüler gibi giyinmeyi tercih ediyor. Moda ikonları ve influencer’lar, stil trendlerini belirlemede büyük rol oynuyor. “Kendine özgü olmak” yerine “aynı olmak” bazen popüler hale geliyor.

Aynı Model Saç Renkleri

Saç renkleri de kişisel ifadeyi yansıtır. Bazı trendler, belirli saç renklerini popüler hale getiriyor. Örneğin, platin sarısı, pastel tonlar veya doğal renkler gibi.



Lüks Arabalar:

Lüks arabalar, statü ve prestij sembolleri olarak algılanıyor. Sosyal medyada bu arabaların paylaşımı, bazı insanlar için önemli bir trend haline gelmiş durumda.



Getto Tarzı Lüks Binalarda Yaşamak

Getto tarzı, bol katlı, inmesi ve çıkması saatler süren binalarda yaşamak neredeyse herkesin hayali. Bu binalarda oturabilmek için ömür boyu borçlanarak çalışmayı tercih eden bir insan grubu oluşmuş durumda. 


Kocaman Bardakta Kahve İçmek

Evet, büyük kahve kupaları ve devasa latte art tasarımları sosyal medyada sıkça görülüyor. İçerik paylaşımı ve “zengin havası” verme amacıyla tercih ediliyor.



Protein Tozları ve Diyetler

Protein tozları, değişik diyetler de en önemli trendler arasında. Protein tazları ve baklava kaslar,  whey proteini (süt proteini),  Optimum Gold Standard Whey Protein, Torq Nutrition GOLD %100 Whey Protein, Protein Ocean Whey Protein gibi markalar elden ele dolaşıyor. 


    İnternet siteleri ya da AVM'lerden alışveriş yapmak, herşeyi tüketmek, ne olursa almak günümüzün insanıın en önemli özelliği. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder