27 Ağustos 2024 Salı

 


HAYATIN DALGALARINDA YONTULMAK





Nevin Bilgin 

Denizin kıyısında, irili ufaklı taşlar yan yana dizilmiş, üst üste yığılmış halde beklerler. Dalgalar her dakika, her saniye onların üzerinden geçer. Sert olan köşeler zamanla yumuşar, köşeler yuvarlaklaşır, taşlar pürüzsüz hale gelir. Doğanın sabırla işlediği bu süreç, tıpkı insanın yaşam yolculuğuna benzer.

İnsanın ruhu da zamanla şekillenir. Hayatın getirdiği olaylar, çekilen acılar, yaşanan mutluluklar; hepsi birer dalga gibi gelir geçer. Her biri, insanın sertliğini, sivri yanlarını alır, onu daha yuvarlak, daha pürüzsüz hale getirir. Hayatın bu törpüleyici gücü, insanı olgunlaştırır, ona bilgelik kazandırır.

Taşlar gibi, insanlar da zamanla yontulur. Yaşanan her an, derin izler bırakır. Kimi zaman bir acı, insanın en sert yanını yumuşatır; kimi zaman bir mutluluk, ruhunu pürüzsüzleştirir. Dalgaların taşları şekillendirmesi gibi, yaşam da insanı yontar, ona kendini bulma fırsatı sunar.

Dikkat ettiniz mi hiç? Hayatın üzerimizden geçen dalgaları, her birimizi kendi benzersiz formumuza ulaştırmak için şekillendirir. Zamanla, taşlar gibi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder